zaterdag 27 december 2008

Gegrilde Crottin de Chavignol met tijm en speculoos

Ingrediënten (4 personen):
- 4 Crottins de Chavignol
- 50 g gemengde sla
- 1 bosje radijsjes
- kerstomaatjes
- 4 takjes verse tijm
- 2 el vloeibare honing
- 4 el verkruimelde Lotus speculoos
- 2 dl droge witte wijn
- 1 klontje boter
- zout en peper

Bereiding:
- Verdeel de sla, de radijsjes en de tomaten over vier borden.
- Breng de wijn aan de kook samen met 1 el honing en 2 takjes tijm.
- Laat 2 minuten koken, klop er een klontje koude boter door en breng op smaak met zout en peper.
- Laat de saus lauw worden.
- Schik de kaasjes in een ovenschotel.
- Verdeel de honing en de overgebleven tijm op de kaasjes en grill enkele minuten in de oven onder een hete grill.
- Schik de kaasjes op de sla, verdeel er verkruimelde speculoos over en verdeel de saus over de kaasjes.
- Dien warm op.

Geen opmerkingen: