dinsdag 18 november 2008

Tartaar van gerookte makreel

Ook van C.

Ingrediënten (voor 12 à 15 hapjes):
- 400 g gerookte makreel
- 2 el room
- 6 halfgedroogde kerstomaatjes
- 12 à 15 stukjes grissini
- 1 el citroensap
- 1/2 plantje dille
- peper en zout

Voorbereiding:
- Verwijder het vel, de kop en de graten van de makreel en snij het visvlees in stukjes.
- Breek de grissinistengels iets langer dan het glaasje.

Bereiding (10 min.):
- Plaats het visvlees in een hoge maatbeker en voeg er de room, de halfgedroogde tomaten, het citroensap en de dille aan toe. Mix alles tot een gladde massa.
- Kruid naar smaak met peper en zout.

Afwerking:
Plaats in elk glaasje een stukje grissini, lepel er met een koffielepel de tartaar op en garneer met een vers plukje dille. U kan deze tartaar ook presenteren op een toastje, een lepeltje of een stukje geroosterd brood. Garneer altijd met wat dille voor een frisse groene toets.

Geen opmerkingen: