Met dank aan Colruyt.
Ingrediënten (voor 12 hapjes):
- 100 g gerookte zalm
- 12 tapastomaten
- 1 rijpe avocado
- 2 el citroensap
- enkele druppels balsamicocrème
- 1/3 plantje koriander
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding:
- Snij onder aan de tomaatjes een dun schijfje weg zodat ze blijven staan en verwijder het hoedje (niet weggooien).
- Snij de zalm in rondjes die de grootte hebben van de tomaatjes.
- Schil de avocado en verwijder de pit. Snij in gelijke blokjes.
- Snipper de koriander fijn.
Bereiding (20 min.):
- Meng de blokjes avocado met citroensap, kruid met peper en zout en koriander. Plet alles fijn met een vork zodat u een gladde massa bekomt.
- Zet de tomaatjes op een schaaltje, beleg de bovenkant met een dun laagje guacamole, de carpaccio van zalm en een tweede laagje guacamole. Plaats daarop het hoedje van de tomaat. Prik alles vast met een cocktailprikkertje.
Afwerking:
Presenteer op een leuk, plat schaaltje en garneer het hoedje van de tomaat met enkele druppels balsamicocrème.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten