Uit een Colruytfolder.
Ingrediënten (voor 4 personen, een brood van ongeveer 700 g):
- 600 g bloem voor wit brood (Soubry)
- 2 bananen
- 70 g notenmengeling (Estudiantes)
- 20 g verse gist
- 3 el vloeibare honing
- 1 kl citroensap
- 2 kl zout
Voorbereiding:
- Plet de noten: die ze in een plastic zak en rol ze met een deegrol of glazen fles plat.
- Plet de bananen fijn met een vork.
- Los de gist op in 1 dl lauw water.
Bereiding (10 min + 50 min in de oven):
- Meng het zout onder de bloem.
- Meng de geplette bananen met het citroensap, de honing en de noten.
- Meng de bloem met het bananenmengsel. Giet er beetje bij beetje het gistwater onder en kneed ong. 10 min tot u een glad, soepel deeg bekomt.
- Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het 2 uur rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- Kneed opnieuw stevig gedurende 1 min. Rol het in de gewenste vorm.
- Plaats het deeg op een bebloemde ovenplaat en laat opnieuw onder een vochtige doek in volume verdubbelen.
- Bak het brood gedurende 15 min in een op 220°C voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C en laat nog 30 min verder bakken.
Afwerking:
Snij het brood en serveer bij het ontbijt, de lunch of bij een stukje kaas.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten