Recept uit een Colruytfolder, dat ook in het kookboek 'Zoete Lekkernijen' staat.
Ingrediënten (voor 8 personen):
- 200 g frambozen (diepvries, Ringis)
- 1 zakje (150 g) frambozencoulis (diepvries, Ringis)
- 225 g volle plattekaas
- 125 g zure room
- 230 g suiker
- 150 g zelfrijzende bloem (Imperial) + 1 el om vorm te bestuiven
- 115 g boter (op kamertemperatuur) + 1 el om in te boteren
- 4 eieren
- het sap van 1 sinaasappel
- 1 el vanillepuddingpoeder
- 2 el melk
- ong. 2 el poedersuiker
Voorbereiding:
- Laat de frambozen ontdooien in een vergiet en vang het sap op.
- Maak het frambozensausje: laat de frambozencoulis ontdooien en leng aan met het sinaasappelsap en het opgevangen frambozensap.
Bereiding (15 min + 40 à 45 min in de oven):
- Klop met de mixer de boter samen met de suiker zacht en romig. Klop er een voor een de eieren onder.
- Roer het puddingpoeder los in de 2 el melk en roer door het beslag.
- Zeef de bloem boven het beslag en schep om.
- Boter een ronde springvorm (diameter 26 cm) in met 1 el boter en bestuif met 1 el bloem. Giet het beslag erin en strijk glad.
- Meng de plattekaas met de zure room en stort het kaasmengsel in het midden van de taartvorm. Niet gladstrijken.
- Schuif de taart 40 à 45 min in een op 180°C voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. Laat de taart afkoelen in de springvorm.
Afwerking:
Schik de frambozen rechtop en dicht naast elkaar in het midden van de taart. Strooi de poedersuiker over de taart en dien op met het frambozensausje.
donderdag 1 mei 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten