Bron: Colruyt.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 4 bollen chocolade-ijs (Carte d'Or)
- 100 g witte chocolade
- 4 mignonettes pure chocolade
- 100 g frambozen (diepvries)
- 1 ei
- 1 el suiker
- 1 el honing
Bereiding (10 min. 1 uur op voorhand + 5 min):
- Smelt de witte chocolade au bain marie (in een pannetje dat u in een grotere pan met water zet). Laat op een zacht vuurtje al roerend smelten.
- Scheid het ei. Klop het eigeel samen met de suiker tot het wit wordt. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng goed.
- Klop het eiwit stijf en roer voorzichtig door de chocolade. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Hou enkele frambozen opzij voor het garnituur en warm de andere frambozen op in een pannetje met 1 el honing. Laat 3 à 5 min al roerend koken. Mix en giet door een zeef.
Afwerking:
- Plaats op elk bord een bol chocolade-ijs.
- Leg er een zwarte mignonette horizontaal op en druk goed aan.
- Schep met 2 el een polletje uit de witte chocolademousse en leg het bolletje op de mignonette.
- Garneer met een framboos en lepel de frambozensaus rond het torentje.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten