maandag 5 mei 2008

Quiche met zalm en courgetteblokjes

Weer eentje van de Colruyt.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 vel uitgerold bladerdeeg (vers)
- 200 g gerookte zalm
- 200 g groentereepjes (diepvries)
- 1 courgette
- 100 g gemalen mozzarella
- 4 eieren
- 2 dl room
- nootmuskaat
- peper en zout

Voorbereiding:
- Snij de zalm in fijne reepjes.
- Snij met behulp van een dunschiller vier mooie plakjes (ong 3 cm breed) van de courgette en snij ze in de lengte in 2. Snij de rest van de courgette in kleine blokjes van ong 1 cm.

Bereiding (10 min + 50 min in de oven):
- Leg het uitgerolde deeg op het bakpapier in de taartvorm en doorprik met een vork.
- Leg de bevroren groentereepjes, de courgetteblokjes en de zalmreepjes op het bladerdeeg. Verdeel er de courgettereepjes in een stervorm over.
- Klop de eieren met de room goed los en kruid naar smaak met peper en zout en nootmuskaat. Meng met de mozzarella en giet gelijkmatig over de groenten.
- Schuif de quiche 10 à 15 min in een 225°C voorverwarmde oven. Als de quiche bruin kleurt, leg er dan losjes een vel aluminiumfolie over. Zo kan het vocht nog voldoende verdampen.
- Laat ong 25 min in de oven verder garen tot de vulling gestold is en ook het deeg aan de onderkant goed doorbakken is.

Afwerking:
Laat de quiche 5 à 10 min rusten vooraleer u ze uit de vorm haalt. Serveer warm of lauw.

Tips:
- Uw hartige taart is klaar als u er met een mes insteekt en het er droog uitkomt.
- U kan de quiche volledig vooraf klaarmaken. Warm ze op in de microgolfoven (5 min) of in een warme oven (10 à 15 min).
- U kan deze quiche ook als snack of hapje serveren.

Begeleidende wijn:
JBG Chenin Blanc - A.C. Anjou, een fruitige witte wijn uit de Loirestreek.

Geen opmerkingen: