zondag 4 mei 2008

Wortelcrème met Italiaans torentje

Cfr. Colruyt.

Ingrediënten (4 personen):
- 1 l wortelcrème (Knorr) of natuurlijk eigengemaakte wortel(room)soep
- 1 vel bladerdeeg (diepvries, 90 g)
- 1 bolletje mozzarella (125 g)
- 1 ei
- 1 of 2 sneetjes Ganda-ham
- 2 el pesto napolitana

Voorbereiding:
- Laat het bladerdeeg ongeveer 15 min ontdooien op kamertemperatuur.
- Klop het ei los.

Bereiding (15 min.):
- Snij het bladerdeeg in de lengte in twee en snij nadien in de breedte in 4, zodat u 8 stukken bekomt.
- Snij de Ganda-ham en de mozzarella in iets kleinere stukken dan het bladerdeeg. Verdeel over 4 stukken bladerdeeg.
- Stijk de pesto over de mozzarella en bedek de vier torentjes met een stuk bladerdeeg. Strijk de bovenkant in met het losgeklopte ei. Schuif 20 min in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Verwarm ondertussen de wortelcrème 10 min in een kookpan.

Afwerking:
Plaats het gebakken torentje in het midden van elk soepbord en lepel er wat soep rond. Geef de rest van de soep apart zodat u kan bijscheppen aan tafel.

Geen opmerkingen: