maandag 14 april 2008

Staartvis met spek, bier en speculoos

Van de doos Lotus-speculoos.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg staartvis (lotte)
- 150 g gerookt spek (dun gesneden)
- 2 pakjes aspergepunten
- 1 flesje pils
- 1 dl visfumet
- 30 g boter
- 2 el verkruimelde speculoos
- citroensap naar smaak
- zout & peper

Bereidingswijze:
- Snijd het vlees van de graat, of vraag dat aan de visboer.
- Snijd elk stuk vis in mootjes van ongeveer 5 cm en de dikste stukken nog eens in twee in de lente.
- Wikkel elk stukje vis in een sneetje spek.
- Schik de pakjes in een ovenschotel en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 220°C.
- Stoof de asperges enkele minuten in een klontje boter. Ze mogen krokant blijven.
- Haal de vis uit de schotel en hou hem warm.
- Giet de visfumet en het bier in de schotel en breng aan de kook.
- Laat tot de helft inkoken en bind de saus met een klontje boter.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en enkele druppels citroensap. Hou de saus warm.
- Verdeel de vis en de asperges over warme borden en bestrooi met de speculoos.
- Giet een beetje saus over de vis en dien op met gekookte aardappelen.

Geen opmerkingen: