woensdag 12 maart 2008

Kruidensalade met melklam en speculoos

Gevonden op een doos van Lotus Speculoos.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 10 g dille
- 15 g basilicum
- 20 g kervel
- 40 g gemengde salade
- 10 g munt, fijn versneden
- 50 g verse erwten
- 4 lamsfilets
- 100 g speculoos
- peper en zout
- olijfolie

Bereidingswijze:

- Plet 50 g speculoos en meng ze met de munt, kruid met peper en zout.
- Bak de lamsfilets in hete olie kort aan en draai ze dan in de speculoosmengeling.
- Kook de erwten kort in gezouten water.
- Snijd met een vlijmscherp mes 50 g speculoos in kleine stukjes en hou ze apart.
- Meng de verse tuinkruiden met de salade, kruid met peper, zout en wat olijfolie.
- Bak de lamsfilet af gedurende 8 min in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Snijd de filet in 3 en leg ze mooi op de kruidensalade, werk af met wat speculoosblokjes.

Geen opmerkingen: