vrijdag 7 maart 2008

Pizza met spinazie en garnalen

Recept van bij het pizzadeeg, komt uit 'Smakelijk 2' van de Colruyt.

Ingrediënten (voor twee grote pizza's):
- uitgerold pizzadeeg
- 4 hardgekookte eieren
- ongeveer 10 porties bladspinazie (diepvries, Ringis)
- ongeveer 350 g roze garnalen
- 4 à 5 tomaten
- 250 g geraspte emmentaler
- 250 g geraspte mozzarella
- olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout

Bereiding:
- Leg het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat.
- Verdeel de ontdooide spinazie gelijkmatig over het deeg. Bedek met de roze garnalen, schijfjes ei en tomaat. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Bestrooi rijkelijk met geraspte kaas, naar smaak. Besprenkel met wat olijfolie.
- Bak de pizza's gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven op 225 à 250°C.

Tips:
Wil u deze zachtsmakende pizza wat meer pit geven, dan kunt u:
- enkele gedroogde tomaatjes verdelen tussen de verse tomaten en de kruiden en wat van de olie van de tomatenmarinade gebruiken om de pizza te besprenkelen.
- enkele Provençaalse olijven toevoegen.
- in plaats van gewone olijfolie gearomatiseerde olijfolie gebruiken.

Geen opmerkingen: