donderdag 6 maart 2008

Pizza Quatro Stagioni

Van bij het pizzadeeg van de Colruyt, uit het kookboek 'Smakelijk 1'.

Ingrediënten:
- uitgerold pizzadeeg
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 400 g gepelde tomaten
- basilicum
- marjolein
- oregano
- peper
- zout
- 150 g gedroogde hesp (in reepjes)
- 100 g gesneden champignons
- 400 g artisjokharten (blik)
- 150 g zeevruchtencocktail of gekookte en gepelde scampi's (diepvries)
- geraspte mozzarella
- gemalen parmesaan

Bereiding:
- Leg het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat.
- Maak de tomatensaus: verwarm 1 el olijfolie in een pan, laat er twee teentjes fijngesneden knoflook in stoven en doe er 400 g gepelde tomaten bij. Kruid met basilicum, marjolein, oregano, peper en zout. Laat 5 à 7 min. sudderen zonder deksel. Laat goed afkoelen.
- Beleg het pizzadeeg met een bodempje tomatensaus en schik er de gedroogde hesp, de champignons, de artisjokharten en de zeevruchtencocktail/scampi's op (elk een kwart van de pizza).
- Verdeel er de kaas over, besprenkel met olijfolie en kruid met oregano, basilicum, peper & zout.
- Laat 15 min. bakken in een voorverwarmde oven op 225 à 250°C.

Tips:
- Maak het beleg niet te dik, zodat uw pizzabodem goed krokant blijft.
- Hou de pizza tijdens het bakken in het oog: hij moet knapperig zijn, maar niet te hard gebakken.
- Voor de echte smaak van pizza en voor een hemelse geur in uw keuken, kunt u tijdens het bakken een snuifje oregano over de pizza strooien.

Geen opmerkingen: