vrijdag 19 september 2008

Cappelletti met oesterzwammen à la Napoletana

Van onze favoriete supermarkt.

Ingrediënten (voor 4):
- 250 g oesterzwammen
- 1 ui
- 500 g cappelletti (Buitoni)
- 300 g bladspinazie met room (Ringis, diepvries)
- 200 g Napoletana-saus (Buitoni)
- 1 el boter
- nootmuskaat
- p&z

Voorbereiding:
- snipper de ui fijn
- scheur de oesterzwammen in drie à vier stukken

Bereiding (15 min):
- kook de cappelletti gedurende 4 min in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water gaar en giet af
- smelt de boter in dezelfde kookpot en stoof de ui glazig
- voeg de oesterzwammen toe en bak ze goudbruin gedurende 1 à 2 min
- verlaag de temperatuur en voeg de spinazie, de napoletana-saus en ongeveer 1 dl water toe
- laat gedurende 5 min garen
- kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat

Afwerking: meng de saus onder de cappelletti en dien op

Begeleidende wijn: Salice Salentino D.O.C., Ricordi, Italië

Geen opmerkingen: