vrijdag 19 september 2008

Taart met lentegroenten

Van Herta.

voorbereiding: 10 min
baktijd: 25 min

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 20 witte uitjes
- 50 ml water
- 2 afgesteken el suiker
- 150 g peulen
- 4 kleine wortelen
- 100 g spekblokjes
- 300 ml melk
- 4 eieren
- peper en zout
- kruimeldeeg

Bereiding:
- verwarm uw oven voor op 220°C
- pel 20 witte uitjes en laat ze karamelliseren in een pan met 50 ml water en 2 afgesteken el suiker
- was de groenten (150 g peulen en 4 kleine wortelen)
- schil de wortelen en snijd ze in schijfjes
- laat 100 g spekblokjes 2 min in een bakpan aanbraden
- voeg de peulen en wortelen toe
- laat 2 min bakken
- meng 300 ml melk en 4 eieren in een slakom
- voeg peper en zout toe
- rol het kruimeldeeg uit in een taartvorm en doorprik het met een vork
- verdeel de groenten en de spekreepjes
- giet de eierbereiding over het deeg
- laat de taart ongeveer 25 min bakken in uw oven

Tip: voeg versnipperde peterselie toe

Geen opmerkingen: