vrijdag 19 september 2008

Salade van nieuwe maatjes met appel en dilleroom

van Campina

Ingrediënten (voor 4):
- 4 maatjes
- 50 g witte selder
- fijne groene boontjes
- 1 bosje dille
- 1 potje zure room (125 ml)
- 1 appel
- 1 pijpajuin
- zachte olijfolie
- 1 el mosterd
- zwarte peper

Bereiding:
- was de selder en versnijd deze in blokjes van een cm
- schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes
- kook de boontjes gaar, laat afkoelen, en snij in stukjes
- snij de pijpajuin fijn
- meng alles door elkaar in de olijfolie en voeg de mosterd toe
- hak de dille fijn en voeg de helft bij de groenten
- breng op smaak met peper en zout
- klop de room lichtjes op en voeg de rest van de dille, een weinig zout en grofgemalen zwarte peper toe
- verdeel de maatjes in gelijke stukken
- schik de groenten op het bord, leg de maatjes er bovenop en werk af met de dilleroom en zwarte peper

Geen opmerkingen: