vrijdag 19 september 2008

Taart van perziken met Amaretto

ook van Herta

voorbereiding: 10 min
baktijd: 25 min

Ingrediënten (voor 8 personen):
- 200 g blauwe bosbessen
- 4 perziken
- 100 ml amaretto
- 100 g poedersuiker
- 50 ml water
- kruimeldeeg
- 50 g boter
- 50 g suiker
- 80 g hazelnootpoeder
- 3 eieren

Bereiding:
- verwarm uw oven voor op 220°C
- was 200 g blauwe bosbessen
- was, schil en snij 4 perziken in 6 partjes
- breng in een kookpan 100 ml amaretto, 100 g poedersuiker en 50 ml water aan de kook
- laat de perzikpartjes een voor een 2 à 3 min pocheren in de kokende siroop
- rol het kruimeldeeg uit in een taartvorm en doorprik met een vork
- meng 50 g boter, 50 g suiker, 80 g hazelnootpoeder en 3 eieren in een slakom
- giet het mengsel over uw taart
- laat de taart ongeveer 25 min bakken in uw oven
- leg de perziken erop en overgiet met siroop

Tip: garneer met verbrokkelde bitterkoekjes

Geen opmerkingen: