zondag 15 februari 2009

Aspergerisotto met mantelschelpnootjes

Ingrediënten (4 personen):
- 30 mantelschelpnootjes (diepvries)
- ong. 12 asperges (diepvries)
- 3 bolletjes kervel (diepvries)
- 125 g risottorijst
- 4 el kaasschilfers
- 4 el olijfolie
- 2 el droge witte wijn
- 250 ml visbouillon (los 1 blokje op in 250 ml heet water)
- zout en peper

Voorbereiding:
- Laat de mantelschelpnoten volledig ontdooien en laat ze goed uitlekken.
- Laat de asperges lichtjes ontdooien en snij ze in kleine stukjes.
- Laat de kervel ontdooien.

Bereiding (25 min.):
- Verhit 1 el olijfolie in een kookpot en doe er de risottorijst bij. Roer goed tot alle rijstkorrels glanzen.
- Voeg de witte wijn toe en een scheutje bouillon. Dek af en laat op een zacht vuurtje gaar worden gedurende 20 min. Voeg tussendoor de rest van de bouillon toe aan de rijst en laat nog 5 min zachtjes gaar worden. Als de rijst iets te droog is, voeg dan wat water toe. De rijst moet smeuïg zijn, maar niet te vochtig.
- Voeg de kaasschilfers toe aan de risotto en hou er wat over voor de garnering.
- Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een braadpan of wok en bak de mantelschelpnootjes al roerend gedurende 1 à 2 min. Breng op smaak met de kervel, peper en zout. Haal de mantelschelpnootjes uit de pan en hou ze warm.
- Laat het kookvocht eventueel nog wat inkoken en giet er vervolgens nog 1 el olijfolie door.

Afwerking:
Schik een torentje risotto in het midden van een bord. Versier met de kaasschilfers. Leg er de mantelschelpnootjes rond en garneer met streepjes kervelsaus.

Geen opmerkingen: