zondag 15 februari 2009

Kippenroomsoep

Ingrediënten (voor 4):
- 400 g borstfilet van kip
- 2 preistengels
- 2 wortelen
- 1 aardappel
- 2 el boter
- 1 dl room
- 3 el vermout
- 1,5 l kippenbouillon (met blokjes of zie recept hierboven)
- peper en zout

Voorbereiding:- Snij de prei in ringen
- Snij de wortelen in blokjes van 1 cm
- Snij de aardappel in stukjes
- Klop de room half stijf

Bereiding
- Smelt 1 el boter in een kookpan en bak 3 el preiringen goudbruin. Haal uit de pan en hou apart voor garnering.
- Melt in dezelfde pan opnieuw 1 el boter en stoof de rest van de preiringen, de wortelblokjes en de stukken aardappel gedurende 2 à 3 minuten.
- Leg de kipfilet in de pan op de groenten. Overgiet met de kippenbouillon en laat 20 min sudderen.
- Haal de kipfilet uit de bouillon en snij in fijne reepjes.
- Mix de soep fijn en zeef. Roer er de vermout en de room onder en kruid naar smaak met peper en zout.

Afwerking:
Voeg de gebakken preiringen en de kippenreepjes toe.

Geen opmerkingen: