zondag 15 februari 2009

Minipannenkoekjes met appel en speculoos

Ingrediënten voor 12 à 16 stuks:
- 125 g tarwebloem
- 2 eieren
- 1 el suiker
- snuifje zout
- 1/3 l volle melk
- 30 g gesmolten boter
- bakboter
- 3 appelen
- 100 g + 50 g speculoos

Bereiding:
- Zeef de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in. Voeg er de suiker aan toe.
- Mix 100 g speculoos heel fijn en meng ze bij de bloem. Voeg er het zout en 5 el melk aan toe.
- Voeg beetje bij beetje de rest van de melk toe. Meng er de gesmolten boter als laatste onder.
- Bedek de kom met een theedoek en laat een halfuur rusten.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd ze in schijfjes van 5 mm.
- Verhit wat boter in een pan. Bak op een matig vuurtje de schijfjes appel aan beide zijden en verdeel een dunne laag beslag in een kleine ronde vorm over de appeltjes.
- Draai de pannenkoek om zodra de rand begint te kleuren en bak ook deze kant goudbruin.
- Werk de pannenkoekjes af met verkruimelde speculoos.

Geen opmerkingen: