vrijdag 13 februari 2009

Lentequiche met asperges

Ingrediënten (4 personen):
- 1 vel uitgerold bladerdeeg
- 5OO g verse asperges of 400 g diepvries
- 100 g erwtjes (diepvries)
- 500 g cottage cheese
- 4 à 6 sneetjes lichtgerookte ham (bv. Ardeense ham)
- 3 eieren
- 1/2 potje verse bieslook
- nootmuskaat
- peper en zout

Voorbereiding:- Schil de verse asperges en snijd het uiteinde eraf.
- Breng lichtgezouten water aan de kook. Laat de asperges (diepgevroren niet ontdooien) en erwtjes gedurende 10 min koken. Giet af, laat uitlekken en snij de asperges in kleine stukjes. Hou de aspergepunten (ong 5 cm) opzij.
- Snij de ham in reepjes.

Bereiding:
- Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (28 à 30 cm diameter) en prik er enkele keren in met een vork.
- Schep de erwtjes en de aspergestukjes in de taartvorm. Leg er de reepjes ham over.
- Klop de eieren los met de cottage cheese. Kruid met peper en zout, nootmuskaat en voeg ook de fijngesnipperde bieslook toe.
- Giet in de taartvorm en schik er de aspergepunten in een cirkel bovenop.
- Schuif gedurende 30 à 35 min in een op 200°C voorverwarmde oven. De eibereiding moet in het midden goed gestold zijn.

Geen opmerkingen: