zondag 15 februari 2009

Rijsttaart

Ingrediënten (voor 8 à 10 personen):
- 1 pak uitgerold kruimeldeeg
- 1 zakje rijstvlokken (rijstdessert, 'riz condé Imperial')
- een halve liter melk
- 1 eierdooier
- 1 capsule saffraan

Voorbereiding:
- Leg het deeg samen met het bakpapier in een taartvorm van ongeveer 28 cm. Doorprik het enkele keren met een vork. Bedek het deeg met een velletje bakpapier of aluminiumfolie, dat u bestrooit met droge bonen of linzen. Laat een tiental minuten bakken op 200°C.
- Haal het deeg uit de oven. Verwijder het bovenste vel bakpapier of aluminiumfolie met de gedroogde bonen/linzen.

Bereiding (best de dag voordien):
- Breng de melk aan de kook en strooi er de rijstvlokken in. Dek de pan af en laat op een zacht vuur ong. 5 min lichtjes dikken.
- Schep enkele lepels rijstebrij uit de pan en vermeng met de eidooier en de saffraan.
- Roer dit mengsel terug door de rijst.
- Giet de rijstebrij in de taartvorm en schuif in de voorverwarmde oven op 200°C. Laat de taart ongeveer 30 min bakken.

Geen opmerkingen: