maandag 16 februari 2009

Carpaccio met roomdressing

Ingrediënten (voor 4 personen): 400 g rundsvlees, flinterdun gesneden - 1 potje zure room (125 g) - blokje parmezaanse kaas - 125 ml magere yoghurt - 1 stengel witte selder - 1 el gehakte bieslook - rucola - 1 el olijfolie - 1 tl citroensap - grof zeezout - zwarte peper

Bereiding: Zet de borden even in de koelkast. Meng de room, de yoghurt, de olijfolie, het citroensap en de bieslook. Breng op smaak met grofgemalen zwarte peper en zout. Snij de stengel witte selder in fijne schijfjes. Neem de koele borden, wrijf die met een lepel in met de roomdrssing en 'behang' de borden met sneetjes rundsvlees. Bestrooi lichtjes met stukjes selder, grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Leg in het midden een flinke schep dressing en wat blaadjes rucola. Werk af met druppeltjes olijfolie en krulletjes parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen: