zondag 15 februari 2009

Zelfgemaakte kippenbouillon

Ingrediënten (voor ongeveer 3 l bouillon):
- 1 soepkip
- 2 wortelen
- 1 grote en 1 kleine ui
- 2 preistengels
- 2 takken groene selder
- 2 dl droge witte wijn
- 3 takjes verse peterselie
- 2 kruidnagels
- een halve koffielepel tijm
- 1 laurierblaadje
- 8 peperbolletjes

Voorbereiding:- Snij de wortelen, de prei, selder en de grote ui in blokjes.
- Prik de kruidnagels in de kleine ui.

Bereiding:
- Leg de 'diepgevroren) soepkip in een kookpot met 4 l water en breng aan de kook.
- Voeg de groenteblokjes, peterselie, tijm, ui met kruidnagel, de peperbolletjes en het laurierblaadje toe. Overgiet met de witte wijn, zet het vuur lager, dek af en laat 3 u garen. Schep tussendoor zoveel mogelijk vet weg.
- Haal de kip uit de kookpot, zeef de bouillon door een fijne zeef en de bouillon is klaar!

Geen opmerkingen: