maandag 2 februari 2009

Gemarineerde ribbetjes met groentegratin

Ingrediënten voor 4 personen:- 1,5 kg gemarineerde ribbetjes
- 1 grote courgette
- 4 tomaten
- 200 g champignons
- 150 g geraspte mozzarella
- 2 el olijfolie
- Provençaalse kruiden
- peper en zout

Voorbereiding
- Snij de courgette en de tomaten in fijne schijfjes.
- Snij de champignons in dunne plakjes.

Bereiding (5 min + 30 min in de oven)
- Giet 1 el olijfolie in een grote ovenschotel.
- Leg afwisselend tomaten, courgetten en champignons in de schotel en eindig met een laag tomaten. Strooi tussen elke laag groenten wat Provençaalse kruiden en kruid lichtjes met peper en zout.
- Strooi geraspte mozzarella over de schotel en giet er wat olijfolie over.
- Leg de ribbetjes in een ovenschotel met de bolle kant naar boven en giet er de marinade uit het schaaltje over.
- Schuif de twee ovenschotels gedurende 30 min in een op 200°C voorverwarmde oven. Draai de ribbetjes na 15 min om.

Geen opmerkingen: