zondag 5 augustus 2007

Amandelcake

Een receptje van de achterkant van een zakje vanillesuiker van Dokter Oetker.

Ingrediënten:
- 150 g boter
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eierdooiers
- 3 druppels amandelaroma
- 200 g bloem
- 1/2 zakje Dr. Oetker Backin (= bakpoeder)
- 150 g gemalen amandelen
- 4 eiwitten
- 1 mespunt zout

Bereiding:
- Boter, suiker, vanillesuiker, eierdooiers en aroma schuimig kloppen.
- Bloem en Backin zeven, afwisselend met de amandelen eraan toevoegen.
- Eiwitten met zout stijf opkloppen en voorzichtig door het mengsel spatelen.
- Beslag in een ingevette cakevorm (30 cm) doen. Ca. 40 min. in de oven (175°C) bakken.

Geen opmerkingen: