maandag 13 augustus 2007

Quiche lorraine met courgette




Quiche lorraine, ‘t leek mij een goede combinatie met courgette. Voor de quiche heb ik het recept van Homarus’ Het Gerecht gevolgd. ‘t Klonk mij ook vreemd in de oren dat er geen kaas in zat, maar het was ook lekker en vooral heel wat lichter dan met kaas.

Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 rol kruimeldeeg
- 100 g mager spek
- boter
- 4 eieren
- 25 cl room
- peper en zout
- 1 courgette

Bereiding:
- Snijd het spek in repen en blancheer het 2 minuten in kokend water.
- Laat uitlekken en bak nadien op zacht vuur in boter. Het spek mag niet kleuren.
- Rol het deeg uit en bekleed er een beboterde taartvorm (of in dit geval: twee kleine rechthoekige vormpjes) mee. Prik de bodem in met een vork en verdeel het spek erover.
- Snijd de courgette in stukjes en laat ze enkele minuutjes garen in de microgolfoven. Laat uitlekken.
- Verdeel de courgette over het spek.
- Klop de eieren los, roer de room eronder en kruid met peper en zout. Giet op het spek en de courgette.
- Zet 20 minuten in een oven van 200° C. Draai nadien de oven lager tot 180° C en laat nog 20 minuten bakken. Haal uit de vorm en serveer warm.

Smakelijk.

Geen opmerkingen: