maandag 6 augustus 2007

Spinazie- en champignontaart



Komt uit een oude Flair, maar heb het wel wat aangepast qua hoeveelheden (was oorspronkelijk voor 8 personen…). Lekker! En ook rap klaar.

Ingrediënten (voor 1 taart):
- 1 pak kant-en-klaar kruimeldeeg
- 250 g champignons
- boter
- 300 g spinazie (ik heb diepvries genomen, bladspinazie zonder room in porties van de Colruyt, en dan wat op voorhand uitgehaald, zodat het al wat ontdooid was; vers kan natuurlijk ook)
- 1 pakje brie
- peper & zout

Zo maak je het:
- Leg het deeg in een taartvorm, leg het bakpapier erop en bestrooi met gedroogde erwten of bonen en bak het deeg 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
- Snij de champignons in kwartjes en bak ze gaar in boter.
- Roerbak de spinazie in boter en laat ze uitlekken in een zeef.
- Haal de taartvorm uit de oven en verwijder het bakpapier.
- Beleg de bodem van de taart met schijfjes brie, de spinazie en ten slotte de champignons.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de taart nog 15 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Wij hebben dit gegeten met wat sla erbij. Ik denk er ook aan om er de volgende keer wat meer champignons op te doen. Wie er liever wat vlees of vis wil indoen: ik denk dat je dan gerust wat spekblokjes of reepjes ham of gerookte zalm door je spinazie kan roeren.

Geen opmerkingen: