maandag 20 augustus 2007
Lasagna capri
Ofwel: mijn lievelingseten. Dat was het toch toen ik klein was, tot wanhoop van mijn zus, want die lustte het niet. Het komt uit een kookboek dat we bij onze eerste microgolfoven kregen, back in 1990. Intussen is die stuk, en is het boek op mysterieuze wijze verloren gegaan, maar dit is ook zo’n recept dat we al zo vaak gemaakt hebben, dat je het blijft onthouden.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- lasagnavellen
- 300 g gemengd gehakt
- 1 blik tomatenstukjes of gepelde tomaten
- een half flesje room (= 12,5 cl)
- een eetlepel oregano
- een eetlepel (verse) peterselie
- een ui
- een teentje look
- peper & zout
- 2 dl melk
- 75 g kruidenkaas
- vetstof om de ovenschotel in te vetten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Vet de ovenschotel in en leg er alvast een onderste laagje lasagnablaadjes in.
- Snij de ui in kleine stukjes.
- Meng de stukjes ui in een kom samen met de tomaten(stukjes), het gehakt, de room, de oregano en peterselie, zout & peper.
- Warm de melk lichtjes op en los er de kruidenkaas in op. (Ik doe dat in de microgolfoven, op de helft van de maximum capaciteit gedurende een minuut of 3.)
- Doe een laag gehaktmengsel in de ovenschotel, leg er weer lasagnavellen op en ga zo door tot het mengsel op is. Meestal kan je een laag of 2, 3 maken. Eindig met een laag lasagnavellen.
- Giet het kaas-melkmengsel over de schotel.
- Bak zo’n half uur in de oven. Let op dat de bovenste laag niet zwart is, maar dat ze bruin wordt, is heel normaal. (zie foto)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten