maandag 6 augustus 2007

Fijne appelkoek



Uit het Bakboek voor Kinderen.

Ingrediënten:
- 5 eieren
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g suiker
- 250 g boter
- 4 appels
- een snuifje zout
- een zakje vanillesuiker

Bereiding:
- Roer de boter tot room en voeg er de suiker en vanillesuiker bij.
- Voeg de eieren er één voor één al roerend bij.
- Voeg al roerend het meel en het zout bij het beslag.
- Doe de helft van het deeg in een beboterde vorm.
- Schil de appels en verdeel ze in acht stukken, verwijder het klokhuis.
- Schik de stukjes appel op het deeg in de vorm.
- Bedek met de rest van het deeg.
- Zet de appelkoek in een warme oven (180 graden) en bak ongeveer 1 uur.

Wat dat laatste betreft, die baktijd is nogal afhankelijk van de vorm waarin je de taart doet. Ik heb er een van 30 cm diameter, en na een drie kwartier was de taart klaar. ‘t Is gewoon een kwestie van de boel in de gaten te houden en eens te testen met een breinaald of mes als je niet zeker bent of hij al klaar is.

Smakelijk!

Geen opmerkingen: