woensdag 22 augustus 2007

Pikante mosseltjes

Een recept dat ik bij de tabasco vond.

Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1,5 kg mosselen
- 4 rode paprika's
- 4 groene paprika's
- 1 soeplepel rode tabasco
- 2 ajuinen
- olijfolie

Bereidingswijze:
- Spoel de mosselen af met veel water en verwijder de geopende schelpen.
- Gooi de mosselen in de pan, dek toe en laat ze enkele minuten op een hevig vuur staan. Vergeet niet de pan enkele keren te schudden tot de mosselen opengaan.
- Gooi nu de schelpen weg die nog dicht zijn.
- Pel de uien en hak ze fijn.
- Haal de zaadjes uit de paprika's en snij ze in repen.
- Meng de uien, de paprika's en de rode tabasco en besprenkel het geheel met een scheutje olijfolie.

Serveertip: Leg de mosselen op een bord, verdeel de groentjes over de mosselen en besprenkel het geheel opnieuw met een beetje olijfolie. Zet het bord 5 minuten onder de grill.

Geen opmerkingen: